Seilservice AS

Innhold

Fra den varme sommeren til de frysende vintrene vi opplever her Norge. I stadig skiftende vær der temperaturen raskt endres er det viktig med god beskyttelse . Solseil kan monteres på terrassen, over bassenget, lekeplasser, restauranter – til og med festivaler. Bruksområdene er endeløse.

Solseil er en effektiv og eksklusiv skyggeløsning som kommer i ulike stoffer og fasonger, hver med sine fordeler og ulemper. Er solseil verdt det og bør du investere i dem? La oss diskutere fordeler og ulemper med solseil.

Fordeler:

Beskyttelse mot solen

Den største grunnen til at folk velger solseil er fordi det beskytter mot solen. Solseil beskytter ikke bare huden din, den beskytter også møblene dine. Vi vet alle at overeksponering av solen kan ha skadelige effekter på huden. Det ikke alle vet, er at møblene heller ikke skal utsettes for mye sol. Sollyset skaper en kjemisk reaksjon i møblene, som fortsetter å skade møbelet selv om det er tatt bort fra sollyset. Med solseil på plass, sørger du for å beskytte huden og dine eiendeler fra solen

Mørkt funkyhus på høyre side. På betongflaten er et solseil rigget opp som blokkerer på en varm sommerdag.

Ventilasjon

Sommeren i Norge kan bli veldig varm, og temperaturen varierer vanligvis mellom 20 – 30 grader. Under slike forhold kan du installere et solseil på uteområdet. Når de er montert riktig kan solseil forhindre at sollyset kommer direkte inn i huset, noe som hjelper å kjøle ned bygget. Stoffet er semipermeabelt (halvgjennomslippelig membran/hinne). Dette gjør at du også vil få nok lys gjennom solseilet, i motsetning til andre permanente løsninger.

Allsidig

Solseil er svært allsidige og kan brukes på mange forskjellige områder, inkludert uteplassen, bassenget, inngangspartiet, over parkeringsplassen osv. De er også ganske vanlige i kommersielle områder som restauranter, utendørsbassenger, festivaler, osv. Dette er fordi de legger til en estetisk appell, tåler mye og kan brukes alle sesonger.

Erna Solberg under et stort solseil laget av Seilservice AS.

Miljøet

Solseil og deres miljøfordeler kan sees selv under produksjonsstadiene. Med de fleste solseil laget av resirkulerbare materialer, reduserer dette behovet for nye råvarer. Solseil kan også redusere mengden av tre samt andre materialer som brukes i bygging av tradisjonelle uthus eller uteplasser.

Ulemper:

Redusert levetid

Går du for billige solseil kan du ende opp med hull og mye strekk i duken, spesielt i tøffe værforhold. Solseil kan lide av misfarging, hull på grunn av insekter og flekker på grunn av våt løv og fugleskitt. Går du derimot for høy kvalitet vil du få et skreddersydd solseil som er tilpasset ditt hjem og dine omstendigheter. Seilservice bruker høykvalitets stoff og solide komponenter. Seilservice har gjennom 25 år designet og installert utallige solseil. Med dette kan du være sikker på at ditt solseil holder i en lang tid fremover, og tåler enhver sesong du utsetter den for.

Sagging

Velger du solseil av lav kvalitet og ikke installerer det riktig, vil det oppstå sagging. Når solseilet blir truffet av vind vil det blafre, i tillegg fanger det opp regnvann – dette reduserer levetiden drastisk. Rådfør deg derfor alltid med fagfolk og velg solseil av høy kvalitet.

Nå som du vet fordelene og ulempene med solseil, er det verdt det? Absolutt, de er vel verdt pengene du investerer i dem. De beskytter både deg og møblene dine for sollys. Dessuten er de ekstremt allsidige, kommer i flere farger for å matche estetikken din, og gir beskyttelse mot tøffe værforhold.

Leter du etter skyggeløsninger hjemme eller for bedrift? Ta kontakt, vi er spesialister på både seil og solseil, og kan hjelpe deg med å finne den beste løsningen.

En stor katamaran som flyter på et krystallklart hav.

Hva er en katamaran?

Katamaraner er stadig mer populære for seiling og kommersiell bruk, men hva skiller dem fra monoskrog og andre flerskrog? En katamaran er en båt med

Les mer »

Fantastiske steder å seile

Planlegger du en charterferie eller en reise med egen seilbåt? Fra øyene i Hellas til Australias Whitsunday Islands, det fargerike Karibien til dramatiske Patagonia, disse

Les mer »
Et stort hvitt trekantseil på en flott sommersdag, ute på havet.

Hva er et trekantseil?

Hva er fordelen med et trekantet seil? Tidlig fant man ut at trekantseil gjorde det enklere å seile med vinden inn fra siden. Dette bedret

Les mer »

Hva er en seilbåt?

En seilbåt eller yacht er en båt som har seil. Vinden blåser mot seilene, og skyver båten gjennom vannet. Ordet dekker mange typer båter, fra

Les mer »