Seilservice AS

Innhold

Man med hvit t-skjorte, sorte bukser og en stor mørk allværsjakke ute på seiltur. Han bruker solbriller.

Å finne perfekte solbriller for seiling kan være vanskelig. Vi husker alle solbrillene som falt av eller gnisset og irriterte huden. Det er ikke alltid enkelt å finne briller som passer for deg. Om du er turseiler i middelhavet eller seiler rundt på kysten, kan du med denne guiden finne ut hva du skal se etter.

Det er noen viktige ting du må sjekke når du skal kjøpe solbriller beregnet for seiling. Denne listen tar for seg noen viktige punkter. Briller med flere av disse funksjonene vil naturligvis koste mer.

UV-beskyttelse

UV-stråling kan forårsake skade på øyne og hud. Derfor er det viktig å se etter CE-merket på europeiske solbriller. Dette er et bevis på at brillene oppfyller nødvendige krav for blokkering av UV-stråling. Solbriller med en UV 400 beskyttelse blokkerer nærmere 100% av UV strålingen.

To menn som seiler på en båt. Begge har solbriller på.

Lystransmisjon

Når du kjøper solbriller vil du legge merke til at brillene kommer i en rekke forskjellige kategorier. Kategoriene refererer ganske enkelt til hvor mørke glassene er. De fleste solbriller har filterkategori 3 som tillater 8-18% lystransmisjon. Dette er svært nyttig i sterkt sollys. Denne kategorien starter fra 0 til 4, hvor 0 er lysest og 4 er mørkest.

Polariserte glass

Polariserte glass er veldig viktig for solbriller som skal brukes på sjøen. På grunn av gjenskinn fra sjøen og lyse overflater kan det være vanskelig å differensiere dem. Polariserte glass blokkerer ulike lysbølger ute, slik at objekter beholder sine detaljer og form. Dette gjør at du har et klarere syn når du seiler.

Hydrofobisk og oleofobisk belegg

Hydrofobisk belegg kan være spesielt nyttig for å beskytte solbrillene, da det er designet for å fjerne vann og redusere saltrester som tørker på glasset. Oleofobisk belegg påført på innsiden av glasset avviser fingeravtrykk, solkrem og hudoljer.

Ripebestandige glass

Solbriller blir gjennom sin livstid ofte mistet i bakken, av og til tar de en svømmetur i sjøen. Dette vil over tid skade brillene. Det kan derfor være lurt med ripebestandige glass slik at du ikke trenger å bekymre deg for dette.

To menn pakker ned et store seil.

Antidugg

Det er ingenting verre enn at briller dugger når du er ute og seiler. I tillegg til å være irriterende, kan det også være farlig. Vurder derfor briller med antidugg.

Flytende briller

Flytende briller er greit å ha. Hvis brillene skulle falle i sjøen, kan du enkelt plukke dem opp.

Sikker passform

Sjekk og test ulike briller. Finn de som holder seg på hodet og ikke faller av. De skal også være komfortable over tid, dette kan være vanskelig å teste. Stanglengden må være lang nok slik at de kan tilpasses og sitte behagelig over ørene. I tillegg bør ikke underkanten av solbrillene hvile på kinnene, da kan de gnisse på huden. 

Dersom du har faste neseputer kan disse enkelt justeres. Klem neseputene sammen for å heve brillen på nesen. Ta de fra hverandre for å senke dem. Briller uten neseputer har ikke like store justeringsmuligheter. De kan justeres ved å stramme opp brillene bak øret

Oppbevar trygt

Når du kjøper solbriller kan det være lurt å velge et slitesterkt hardt etui. Når du ikke bruker solbrillene burde du skylle dem i ferskvann, deretter tørke før du legger dem i etuiet. Dette vil øke levetiden på brillene dine. Med disse punktene kan du enkelt finne brillene som passer for deg. God seiltur!

Hvordan forlenger du levetiden på seil?

Ønsker du service på dine seil? Ta kontakt i dag for et uforpliktende tilbud! Vårt erfarne team står klare til å hjelpe deg med å holde seilene i topp stand, slik at du kan nyte problemfri seiling. Vi tilbyr profesjonell seilservice, inkludert rengjøring, reparasjon og vedlikehold, til konkurransedyktige priser. Gi oss beskjed om dine behov, og vi vil skreddersy et tilbud som passer for deg.

En stor katamaran som flyter på et krystallklart hav.

Hva er en katamaran?

Katamaraner er stadig mer populære for seiling og kommersiell bruk, men hva skiller dem fra monoskrog og andre flerskrog? En katamaran er en båt med

Les mer »

Fantastiske steder å seile

Planlegger du en charterferie eller en reise med egen seilbåt? Fra øyene i Hellas til Australias Whitsunday Islands, det fargerike Karibien til dramatiske Patagonia, disse

Les mer »
Man med hvit t-skjorte, sorte bukser og en stor mørk allværsjakke ute på seiltur. Han bruker solbriller.

Solbriller for seiling

Å finne perfekte solbriller for seiling kan være vanskelig. Vi husker alle solbrillene som falt av eller gnisset og irriterte huden. Det er ikke alltid

Les mer »
Et stort hvitt trekantseil på en flott sommersdag, ute på havet.

Hva er et trekantseil?

Hva er fordelen med et trekantet seil? Tidlig fant man ut at trekantseil gjorde det enklere å seile med vinden inn fra siden. Dette bedret

Les mer »

Hva er en seilbåt?

En seilbåt eller yacht er en båt som har seil. Vinden blåser mot seilene, og skyver båten gjennom vannet. Ordet dekker mange typer båter, fra

Les mer »