Seilservice AS

Solseil: Ofte stilte spørsmål – 2023

Innhold

Planlegger du å kjøpe et solseil men er fortsatt usikker på om det vil fungere for deg eller ikke?

Hvis svaret ditt er er ja, er du på rett sted. Vi i Seilservice ønsker å gi våre kunder den riktige informasjonen slik at de kan ta en bedre beslutning. Her har vi svart på de mest stilte spørsmålene om solseil.

Er solseil noe for meg?

Uten tvil! Solseil bidrar til å skape en mer moderne og luksuriøs estetikk. I tillegg beskytter solseil mot sol, varme og regn – til og med vind. UVA, UVB og IR kan være skadelig for huden, det er derfor viktig med et godt dekke uansett årstid.

Hvilken størrelse solseil trenger jeg?

La en seilmaker måle og lage et forslag. Dette sparer deg tid, samtidig som du reduserer sjansen for at noe går galt. Vi har lang erfaring og kan ofte gi gode råd. Noen ganger kan det også være fint eller fornuftig med flere seil.

Ferdigmontert solseil over en betongflate. Busken til venstre blokkerer for vind og innsyn fra naboen. Gresset er grønt og til steder dekket av skyggen fra solseilet.

Hvilken farge solseil er best?

Seilservice tilbyr kvalitetsstoff, fargevariasjoner vil ikke påvirke solbeskyttelsen.

Fargevalget tilpasses etter kundens ønske som ofte skal matche hus eller uteplass.

Beskytter solseil for regn?

Våre solseil er laget av høykvalitets duk som tilbyr effektiv beskyttelse for sol, regn og vind.

Det er flere duk alternativer med forskjellige grad av beskyttelse for regn. 

Hvor stramt skal solseilet mitt være?

Riktig spenning er avgjørende for lang levetid, sikkerhet og effektivitet til solskjermingen. Et hengende solseil utsettes for mer slitasje på grunn av den kontinuerlige blafringen i vinden og feil drenering selv under lett regn. Seilene skal strammes så godt at vann lett renner av og vinden får minst mulig tak i seilet. 

Hvitt solseil montert på to stolper og fjellveggen til venstre. Under Solseilet ligger det et utekjøkken med grill, benk og vask. Et lite boblebad ligger til høyre for utekjøkkenet

Hvor mye vind tåler et solseil?

Vi produserer ekstra kraftige solseil for spesielt vindfulle områder. Hvert solseil varierer på grunn av størrelse og området de installeres på. Med dette i tankene tilpasses solseilene slik at de fungerer optimalt til enhver tid. Riktig installasjon er essensielt for at solseilet skal kunne motstå vær og vind.

Hvor lenge varer solseil?

Et solseil av høy kvalitet kan vare i flere år når det er installert og vedlikeholdt på riktig måte. Vi vil å bruke en fagarbeider til å installere samt vedlikeholde solseilet. Noe vedlikehold kan gjøres selv og har en direkte påvirkning på levetiden, for eksempel å rengjøre det.

Hvor mye koster det å få montert et solseil?

Prisen på seilet avhenger av en rekke faktorer som starter med kvaliteten, eventuelle spesifikasjoner og størrelsen. Ettersom at alle solseil er spesiallagde til hver kunde, vil det naturligvis være dyrere enn et ferdiglagd solseil. Ta kontakt med oss i dag og finn en løsning som passer for deg.

Hvordan vedlikeholder jeg solseilet mitt?

Et eksempel er fugleskitt, her er det best å vaske det så tidlig som mulig. Følg disse trinnene for å vaske solseilet ditt.

 • Start med å demontere seilet.
 • Spre solseilet på en ren overflate.
 • Bland en mild flytende såpe (flytende oppvaskmiddel kan fungere) med nok vann, som anbefalt av vaskemiddelet.
 • Fukt seilet med vann fra en slange snudd til lavtrykk.
 • Begynn å skrubbe seilet med såpevannet og en myk svamp. Ikke skrubb eller gni seilet hardt. Unngå harde børster som kan skade sømmene.
 • Fortsett å vaske bort såpen etter at du har skrubbet et område.
 • Når du er ferdig med å skrubbe, vask det igjen med vann fra slangen.
 • La det tørke helt i solen.
 • Når det er tørt er seilet ditt klart til å monteres igjen.

Hva kan dere tilby?

Våre solseil har forskjellige egenskaper. Og dette er noen av dem.

 • Høykvalitets materiale
 • UV stabilisert
 • Mer enn 90 % UV-blokkering
 • Slitesterk design
 • Forsterkede sømmer
 • Garanti

Om du har flere spørsmål, gjerne ta kontakt!

En stor katamaran som flyter på et krystallklart hav.

Hva er en katamaran?

Katamaraner er stadig mer populære for seiling og kommersiell bruk, men hva skiller dem fra monoskrog og andre flerskrog? En katamaran er en båt med

Les mer »

Fantastiske steder å seile

Planlegger du en charterferie eller en reise med egen seilbåt? Fra øyene i Hellas til Australias Whitsunday Islands, det fargerike Karibien til dramatiske Patagonia, disse

Les mer »
Man med hvit t-skjorte, sorte bukser og en stor mørk allværsjakke ute på seiltur. Han bruker solbriller.

Solbriller for seiling

Å finne perfekte solbriller for seiling kan være vanskelig. Vi husker alle solbrillene som falt av eller gnisset og irriterte huden. Det er ikke alltid

Les mer »
Et stort hvitt trekantseil på en flott sommersdag, ute på havet.

Hva er et trekantseil?

Hva er fordelen med et trekantet seil? Tidlig fant man ut at trekantseil gjorde det enklere å seile med vinden inn fra siden. Dette bedret

Les mer »

Hva er en seilbåt?

En seilbåt eller yacht er en båt som har seil. Vinden blåser mot seilene, og skyver båten gjennom vannet. Ordet dekker mange typer båter, fra

Les mer »