Seilservice AS

Solseil eller parasoll, hva passer for deg?

Innhold

Sommeren nærmer seg og de fleste av oss ønsker å bruke mer tid ute. Det er mange som ønsker å gjøre uteplassen mer lukrativt og spennende. Å finne en god skyggeløsning kan være et bra sted å starte.

Med skyggeløsninger har du flere alternativer, i denne artikkelen sammenligner vi to: Solseil eller parasoll. Ingen av disse alternativene er bedre enn den andre, du må selv vurdere behovene dine for å finne det beste alternativet.

Fordeler og ulemper med solseil

Solseil kan være store eller små. De dekker alt fra terrasse, basseng, inngang til huset, lekeplass og lignende. Solseilet er festet til flere punkter, dette holder dem fast i luften og skaper en fantastisk skyggeløsning. Samtidig slipper det inn nok lys og beskytter deg fra UV-stråling.

Fordeler med å velge solseil:

 • De kan tilpasses fullstendig (størrelse, form, farge, materialer)
 • Solseil kan dekke et stort område
 • Flere solseil kan brukes sammen
 • Enkel vedlikehold
 • Beskytter mot regn
 • Solseil av god kvalitet tåler både vind og vær, uansett sesong
 • Lang levetid (krever godt vedlikehold)
 • God UV-blokkering
 • Gode garantier på høykvalitets solseil
 • Moderne og minimalistisk
Et stort og flott solseil over en betongflate. Solseil eller parasoll?

Det er også noen ulemper. Solseil krever mer arbeid å installere første gang. De kan ikke flyttes eller omplasseres slik parasoller kan. Store solseil kan kreve godkjenning fra kommunen, spesielt i kommersielle omgivelser som restauranter, lekeplasser, skoler mv.

Fordelene med å velge parasoll:

 • Ofte enkle å montere
 • God UV-blokkering
 • Mange farger, mønstre, størrelser og design er tilgjengelige
 • De er flyttbare og kan enkelt posisjoneres der det trengs
To store mørkebrune parasoller som dekker over en stor uteplass

Ulemper med parasoll. Det er vanskeligere å gjøre en plass helt værbestandig. Midtstolpen kan kan stå i veien. De fleste må tas ned i vindfulle eller stormfulle forhold. De krever mer vedlikehold. Parasoller er sesongbasert.

Trenger du fast eller midlertidig skygge?

Både solseil og parasoller er utmerkede skyggeløsninger, du lurer kanskje på hvilken du bør velge.

Den beste løsningen avhenger i hva du trenger. Om fordelene til solseil veier opp for ulempene kan dette være et godt alternativ. Vurder området ditt i tillegg til budsjettet, dette kan du enkelt få hjelp ved å ta kontakt med oss.

Du må også vurdere om du trenger noe som er fastmontert eller om du ønsker en flyttbar løsning. Hvis du ønsker å dekke store deler av verandaen uten å måtte flytte på ting, vil vi anbefale solseil. 

Kostnader: Solseil eller parasoll?

Hvilken løsning er mer kostnadseffektiv, solseil eller parasoller? Det kommer an på. Det er faktorer du kan vurdere når du bestemmer deg for hvilken løsning som passer ditt budsjett. Prisen på et solseil avhenger av en rekke faktorer som starter med kvaliteten, eventuelle spesifikasjoner og størrelsen. Alle solseil hos Seilservice er spesiallagde til hver kunde.

Om du ønsker å dekke en liten plass er parasoller mer kostnadseffektive. Dette fordi du vanligvis ikke trenger å montere stolper eller andre installasjonskostnader. I større områder kan det være bedre å bruke solseil.

Kostnadseffektiviteten avhenger også av værforholdene. I sterke værforhold kan det være mer kostnadseffektivt å bruke et solseil. Den vil vare lenger og trenger ikke byttes så ofte, noe som sparer penger.

Sesongbasert

Hvis du ønsker å ha dekke selv på vinteren, vil et solseil være den beste kandidaten. Kvalitets solseil er svært robuste. Riktig installasjon er essensielt for at solseilet skal kunne motstå tøffe værforhold.

Kom i gang

Nå som du vet fordelene og ulempene med solseil og parasoller er det på tide å komme i gang. Kontakt Seilservice og finn løsningen som passer for deg!

En stor katamaran som flyter på et krystallklart hav.

Hva er en katamaran?

Katamaraner er stadig mer populære for seiling og kommersiell bruk, men hva skiller dem fra monoskrog og andre flerskrog? En katamaran er en båt med

Les mer »

Fantastiske steder å seile

Planlegger du en charterferie eller en reise med egen seilbåt? Fra øyene i Hellas til Australias Whitsunday Islands, det fargerike Karibien til dramatiske Patagonia, disse

Les mer »
Man med hvit t-skjorte, sorte bukser og en stor mørk allværsjakke ute på seiltur. Han bruker solbriller.

Solbriller for seiling

Å finne perfekte solbriller for seiling kan være vanskelig. Vi husker alle solbrillene som falt av eller gnisset og irriterte huden. Det er ikke alltid

Les mer »
Et stort hvitt trekantseil på en flott sommersdag, ute på havet.

Hva er et trekantseil?

Hva er fordelen med et trekantet seil? Tidlig fant man ut at trekantseil gjorde det enklere å seile med vinden inn fra siden. Dette bedret

Les mer »

Hva er en seilbåt?

En seilbåt eller yacht er en båt som har seil. Vinden blåser mot seilene, og skyver båten gjennom vannet. Ordet dekker mange typer båter, fra

Les mer »